Statsminister Stefan Löfvens plan för att möta Europas flyktingkris är full av otydligheter.
Redan på måndag när EU:s inrikesministrar träffas i Bryssel kommer vissa av förslagen att prövas – och förkastas.
Pressad av flyktingströmmen och ett hårt opinionstryck presenterade Löfven i måndags en plan för hur Sverige ska hantera krisen.
Åtgärderna verkade vid en första anblick kraftfulla.
Men gång på gång under veckan har Löfven misslyckats med att ge svar på frågan: Hur ska det gå till i praktiken?
"Alla kommuner ska ta emot flyktingar."
Detta är ändå den tydligaste punkten i Löfvens plan. Nu ska Malmö, Södertälje och Östra Göinge avlastas. Även Vellinge, Skurup och andra ogina kommuner ska tvingas ta ansvar.
Men om en kommun vägrar? Ska kommunalrådet kastas i fängelse? Kommunen åläggas böter och kunna "köpa sig fri"?
Inget svar.
"Asylsökande som får avslag ska åka hem."
Vi ska ha "ordning och reda" i asylprocessen, har statsministern upprepat.
Alla partier i Sveriges riksdag står bakom en reglerad invandring. Det betyder att de människor som har asylskäl får stanna, de som inte har det måste lämna landet.
Men så har det inte fungerat i praktiken på länge. Enligt Migrationsverkets beräkningar går nästan hälften av de asylsökande som får avslag under jorden och lever som papperslösa.
Så vad menar Löfven nu när han säger att folk ska "åka hem"? Vill han dra igång ett nytt Reva-projekt där polisen skärper ID-kontrollen på stan? Den frågan tycker statsministern är för känslig att svara på. Istället hänvisar han till oprecisa planer på ett återvändarprogram i EU:s regi.
"Vi ska ha fler säkra vägar."
Det här "löftet" har Löfven utfärdat efter påtryckningar från Miljöpartiet.
Tusentals flyende människor drunknar i Medelhavet och kvävs i lastbilar för att det saknas säkra vägar in i EU. Enda sättet för de flesta är att anlita människosmugglare och riskera livet i deras transporter.
Vill Löfven att Sverige ensidigt ska öppna sina gränser? Ska våra ambassader utfärda "humanitära visum"?
Nej, det tycker varken Löfven eller någon av de borgerliga partiledarna. Ensidiga åtgärder från Sverige skulle locka hit allt för många flyktingar, anser de. Men istället för att säga det hänvisar Löfven till något system som han hoppas att FN:s flyktingkommissarie ska tänka ut åt EU. Det kan statsministern göra i trygg förvissning om att ett sådant förslag kommer att sågas av en rad EU-länder
"Flyktingar ska omfördelas inom EU."
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker har lagt fram ett sådant förslag. 160 000 asylsökande som kommit till EU ska fördelas om enligt en tvingande kvotnyckel.
Tanken är att Polen, Slovakien och andra ovilliga ska öppna sina dörrar för de flyktingar som strömmat till Grekland, Italien och Ungern.
Problemet är att beslut om ett sådant system kräver enighet. Det räcker alltså att ett EU-land säger nej så faller allt.